Uw dierbare is overleden. Wat nu?

Uw dierbare is overleden. Wat moet u doen?

Het allerbelangrijkst is dat u na het overlijden de tijd neemt om bij uw overleden dierbare te zijn. Praktisch gezien is het nodig dat er direct een (huis)arts komt om het overlijden vast te stellen. Verder hoeft u nog niets meteen te doen. Het verzorgen en aankleden van de overledene en het maken van andere keuzes kan allemaal gerust nog even wachten. U kunt mij bellen zodra u daaraan toe bent.

Neem eerst tijd om nog even bij uw overleden dierbare te zijn

Het gebeurt nog wel eens dat nabestaanden, na het overlijden van hun dierbare, meteen de telefoon pakken om de uitvaartverzorger te bellen. Dat hoeft echt niet. Allereerst zal er een arts langs moeten komen voor de lijkschouw. Thuis kunt u uw huisarts bellen. In het ziekenhuis komt in de meeste gevallen de arts langs die hoofdbehandelaar van de patiënt was.

Uw dierbare is thuis overleden

Als uw dierbare thuis is overleden, neem dan alle tijd om bij hem of haar te zijn. Na het overlijden is het belangrijk dat er eerst een (huis)arts langskomt om het overlijden vast te stellen. Het is niet nodig meteen een uitvaartondernemer te bellen. Belt u mij zodra u daar aan toe bent op. Dit kan op elk tijdstip en alle dagen.

Uw dierbare is in het ziekenhuis overleden

Is iemand in het ziekenhuis overleden? Ook dan zal eerst de (behandelend) arts langskomen om het overlijden vast te stellen. De verzorging en het aankleden van de overledene kan dan ook in het ziekenhuis plaatsvinden. Wilt u dit anders of weet u niet wat u wilt? Bel mij dan zo snel mogelijk. Samen overleggen we wat voor u de prettigste keuze is.

Uw uitvaartbegeleider bellen

Pas nadat de arts de overlijdensverklaring heeft ingevuld, heeft het nut dat er een uitvaartverzorger naar u toekomt. Het is niet nodig om te haasten. Neem de tijd om bij de overledene te zijn. Misschien wilt u uw kinderen of andere familieleden eerst laten komen.

Belt u mij zodra u daar aan toe bent. Dit kan op elk tijdstip en alle dagen. Ik ben dag en nacht, 7 dagen in de week bereikbaar. Ik kom dan naar u toe om u verder te helpen.

U mag mij altijd eerder bellen als u wilt

Wilt u toch eerder overleggen wat te doen, bijvoorbeeld bij een overlijden in het ziekenhuis of buitenshuis? Dan kunt u mij gerust direct bellen.

Dag en nacht, 7 dagen per week bereikbaar

Telefoonnummer Annelies Vente 06 431 38 768Lees hier meer over hoe ik u kan ondersteunen in de emotionele en hectische periode na het overlijden van uw dierbare.