Uw leven oppakken na een afscheid (nazorg)

Uw leven oppakken na een afscheid (nazorg)

Na het laatste afscheid volgt de stilte… Een stilte waarin de film van de gebeurtenissen rond een mogelijk ziekbed, het sterven en afscheid nemen steeds weer in gedachten wordt afgespeeld. Wanneer het stiller wordt, wordt ook het gemis en het verdriet groter. Het besef van ‘nooit meer’, dringt langzaam dieper door. Naast het verzorgen van een mooi en persoonlijk afscheid, sta ik ook stil bij de periode daarna. Want hoe pakt u na het verlies van uw dierbare uw leven weer op?

Ongeveer twee weken na de uitvaart neem ik contact met u op om samen terug te kijken op de afgelopen periode. Ik zal u vragen hoe u mijn begeleiding hebt ervaren en of er punten zijn die anders hadden gekund. In dit gesprek staan we ook stil bij hoe het met u gaat. Na de uitvaart begint vaak het daadwerkelijke rouwproces eigenlijk pas.

Nazorg

Om u hierbij ook te kunnen begeleiden, werk ik samen met Bernadette Wegman van NuNazorg. Deze service door Nunazorg is optioneel en voor u helemaal gratis. Ongeveer zes weken na de uitvaart neemt Bernadette telefonisch contact met u op. Als u dat wilt, kunt u een afspraak met haar maken. Zij helpt u te zoeken naar de beste oplossing in uw situatie. Dit kan zowel praktische hulp zijn als begeleiding bij rouwverwerking. Of ze biedt u simpelweg een luisterend oor.

Wilt u meer informatie over de nazorg? Kijk dan op de website van NuNazorg. Ik kan u ook een folder sturen. Mail dan naar annelies@adiuvareuitvaart.nl.