Wat kost een uitvaart?

Wat kost een uitvaart?

Het verliezen van een dierbare is een emotionele tijd. In deze hectische periode is het lastig oog te houden op de kosten. Dan is het fijn dat iemand u bijstaat die voor u de kosten van de uitvaart in de gaten houdt. Ik werk als uitvaartbegeleider met een duidelijk financieel overzicht en help u met het maken van de voor u beste keuzes. Zo wordt u achteraf niet met onverwachte kosten geconfronteerd.

Kostenindicatie uitvaart

Hoeveel een uitvaart gaat kosten hangt van veel factoren af. Na ons eerste gesprek krijgt u van mij binnen 24 uur een kostenbegroting. Bij de uitvaarten die ik tot nu toe gedaan hebt, waren de kosten gemiddeld 5.000 euro. Dit is een goede kostenindicatie voor een crematie met een plechtigheid in het crematorium en een koffiekamer na afloop. Bij begrafenissen liggen de kosten hoger.

Mijn tarief voor de uitvaartbegeleiding

Mijn tarief voor het verzorgen en begeleiden van de uitvaart is 995 euro. Hiervoor verzorg ik:
• Het bespreken, vormgeven en begeleiden van uitvaart
• Het maken en vastleggen van alle afspraken
• Het verzorgen van de wettelijke formaliteiten voor de uitvaart
• Het maken van afspraken met derden zoals leveranciers, crematorium, begraafplaats, verzorgers, rouwvervoerder, drukkerij en bloemist
• Het assisteren met opstellen van de rouwkaart en/of advertentie
• Het opstellen van de kostenbegroting
• Het maken van een draaiboek voor de dag van de uitvaart
• Het maken of het begeleiden bij het maken van het draaiboek voor de uitvaartdienst
• Het spreken tijdens de uitvaartdiensten
• Het (eventueel) afwikkelen van de uitvaartverzekering

Heeft u een uitvaartverzekering?

Is er een uitvaartverzekering dan wordt nog steeds vaak gedacht dat men niet zelf de uitvaartondernemer kan kiezen. Dat is niet het geval.

Kapitaalverzekering overlijden

Heeft de overledene een kapitaalverzekering dan kan de familie altijd zelf een uitvaartondernemer kiezen. Het op de polis vermelde bedrag voor de uitvaart wordt uitgekeerd, ongeacht wie de uitvaart begeleidt.

Naturaverzekering overlijden

Bij een naturaverzekering kan de familie ook zelf bepalen wie de uitvaart verzorgd. De uitkering van de polis zal vaak een lager bedrag zijn dan de waarde van de uitvaart zoals die omschreven staat op de polis. Desondanks kan het toch de moeite waard zijn om iemand anders te kiezen. De directe nabestaanden willen het liefst iemand die het beste bij hen past en in wie zij vertrouwen hebben. Financieel hoeft het niet eens veel te schelen. Dat hangt namelijk ook af van of het door de verzekering geboden pakket past bij uw wensen en van de kosten van de andere uitvaartondernemer.

Kostenbegroting uitvaart

Om een goede keuze te kunnen maken adviseer ik u om van te voren, ook als de dood nog niet in zicht is, na te gaan wat de mogelijkheden zijn. Bent u nieuwsgierig naar wat ik u te bieden heb? Dan kom ik graag bij u langs voor een voorgesprek. Ik maak voor u een kostenbegroting op basis van uw wensen. Dit voorgesprek is kosteloos en vrijblijvend.

Ik regel de afhandeling met de verzekering voor u

Schakelt u mij in na het overlijden van uw dierbare dan regel ik als u dat wilt, de verdere afwikkeling met uw verzekeraar. Ik doe de melding van overlijden en zorg dat het bedrag wordt uitgekeerd.

Ook zonder een uitvaartverzekering kunt u mij om hulp vragen

Er moet in een korte en emotionele tijd veel zaken worden geregeld. Ik vind het fijn om u dan bij te mogen staan. U bepaalt zelf wat u belangrijk vindt en ik kan u adviseren over de mogelijkheden en de kosten.